-10%

Fulger albastru

30,6 lei 34 lei
Comandă cartea Tel: 021.317.91.43

Descriere

Titlu original: Blue Lightning

Limba originală: engleză

Traducere: Raluca Ștefan

Format: trade paperback cu supracopertă

 

Un nou roman din seria Shetland

 

Detectivul Jimmy Perez și logodnica lui, Fran Hunter, plănuiesc să le facă o vizită părinților lui pe Fair Isle, cea mai îndepărtată insulă locuită din arhipelagul Shetland, în nordul Marii Britanii. Dar scurta lor vacanță e distrusă în momentul în care în centrul de cercetare de la North Light are loc o crimă. Furtuna nemiloasă de toamnă care izbucnește izolează insula de restul lumii, lăsându-l pe Jimmy Perez fără ajutorul colegilor săi. Atmosfera claustrofobică de pe insulă devine și mai cumplită: e o comunitate mică, în care cu toții se cunosc între ei și își știu secretele murdare; dar oamenii sunt obligați acum să-și continue traiul în comun, să stea de vorbă și să mănânce împreună știind foarte bine că ar putea fi la masă chiar cu asasinul. Tensiunea atinge limite insuportabile. Cu toții au nervii întinși la maximum. Perez știe că e doar o chestiune de timp până când ucigașul va lovi din nou. Iar fulgerele spintecă în continuare cerul…

 

RECENZII

„Dacă sunteți în căutarea unor romane polițiste excelente în stilul Agathei Christie, nu aveți altceva de făcut decât să o citiți pe Ann Cleeves.” Antonia Fraser, The Lady

 

„Ann Cleeves a arătat că nordul Marii Britanii se poate lăuda cu locuri care te înfioară și care în materie de atmoferă sumbră le pot rivaliza cu ușurință pe oricare dintre cele propuse de scriitorii scandinavi… Capacitatea lui Cleeves de a îmbina o narațiune în stil clasic și migălos construită cu analiza psihologică profundă arată că este ea însăși o raritate.” Jake Kerridge, Telegraph

 

„Este thriller­-ul suprem… Ritmul crește constant într-un crescendo violent și plin de suspans. Sfârșitul este complet neașteptat și șocant.” Sunday Express

 

„Ann Cleeves a construit în mod inteligent un mister în stil tradițional (cu aluzii explicite la Agatha Christie) pe o insulă izolată, cu un număr mic de suspecți și foarte puține intervenții din afară, transformându-l într-o poveste plauzibilă, remarcabilă și modernă.” Maxine Clarke, Eurocrime

 

DESPRE AUTOARE

Ann Cleeves s-a născut în 1954 și a copilărit în partea de vest a Angliei, în Herefordshire și apoi în North Devon. S-a căsătorit cu Tim, un cunoscut ornitolog și, când acesta a primit un post pe micuța insulă Hilbre, aflată în estuarul Dee, unde ei doi erau singurii locuitori, s-a apucat de scris. Au urmat mai multe romane (peste douăzeci), publicate începând cu 1986, și traduceri în peste 20 de limbi până în prezent. Cele două serii de succes ale lui Ann Cleeves au fost transpuse în două seriale TV realizate de ITV (după cărțile care o au drept protagonistă pe Vera Stanhope) și, respectiv, BBC (după volumele din seria “Shetland”). În 2006 Ann Cleeves a primit premiul Duncan Lawrie Dagger, acordat de către Crime Writer’s Association (CWA) pentru volumul de față, primul din seria „Shetland”.

La Crime Scene Press au mai apărut, în 2015, romanul Secretele din strada Portului (Harbour Street), în 2016 – Oase roșii (Red Bones), iar în 2017 – Negru de corb (Raven Black).

, , , , , , ,

Despre autor

Ann Cleeves s-a născut în 1954 și a copilărit în partea de vest a Angliei, în Herefordshire și, apoi, în North Devon.
După ce a renunțat la facultate, a avut o serie de job-uri ocazionale dintre cele mai diverse: asistent social pentru copii, bucătar la un centru de observare a păsărilor, ajutor de salvamar și ofițer pentru eliberarea condiționată. S-a căsătorit cu Tim, un cunoscut ornitolog și, când acesta a primit un post pe micuța insulă Hilbre, aflată în estuarul Dee, unde ei doi erau singurii locuitori, s-a apucat de scris.
Au urmat mai multe romane (peste douăzeci), publicate începând cu 1986, și traduceri în peste 20 de limbi până în prezent.
Cele două serii de succes ale lui Ann Cleeves au fost transpuse în două seriale TV realizate de ITV (după cărțile care o au drept protagonistă pe Vera Stanhope) și respectiv BBC (după volumele din seria „Shetland”). Serialul „Vera” a fost deja difuzat în peste 30 de țări, printre care Australia, S.U.A., Germania, Cehia, Polonia, Japonia, Canada, Suedia etc.
În 2006, Ann Cleeves a primit premiul Duncan Lawrie Dagger, acordat de către Crime Writer’s Association (CWA) pentru primul roman din seria „Shetland”, „Raven Black” (tradus în limba română sub titlul Negru de corb, Crime Scene Publishing, 2012).
Anul 2014 a reprezentat pentru autoare una dintre cele mai bune perioade literare, succesul celor două seriale TV atrăgând după sine vânzări excepționale ale tuturor romanelor sale.
În 2015, la Crime Scene Press a apărut în limba română și un roman din seria „Vera”, „Harbour Street” (tradus sub titlul „Secretele din Strada Portului”).
Termeni si conditii de utilizare