-15%

Garda

28,05 lei 33 lei
Comandă cartea Tel: 021.317.91.43

Descriere

Primul roman din seria Jack Taylor
Premiul Shamus pentru cel mai bun roman
Finalist Edgar Award și Macavity Award

Dat afară de curând din Garda Siochana – pe scurt Garda, forța de poliție irlandeză – Jack Taylor își contemplă viitorul prin halbele de bere pe care le consumă cu sârg la Grogan, unul dintre ultimele pub-uri adevărate din Galway. Nu vede prea mare lucru înaintea lui. În rarele momente de trezie, aspiră să devină cel mai bun detectiv privat irlandez, dacă nu și singurul – din cauza istoriei pline de trădări și spionaj a Irlandei, locuitorii acesteia nu suportă nicio meserie care se apropie, chiar și de departe, de cea de “turnător”. De fapt, Jack se clatină amenințător pe marginea cea mai ascuțită a prăpastiei vieții sale, amintirile trecutului săpându-i răni adânci în suflet, iar perspectivele fiind aproape inexistente.

Inexistente până când o femeie ravisantă pășește în bar, aducând cu ea o propunere stranie. Nimeni nu-i dădea șanse prea mari lui Jack nici măcar să fie capabil să se țină pe picioare suficient de mult timp cât să intre în contact cu frumoasa lui clientă. Cu toate acestea, chiar și spre marea lui surpriză, ia job-ul, fără să realizeze, însă, în ce afacere urma să intre.

Dens, violent, alert și plin de umor, Garda este un roman excepțional, care te uimește și te lasă fără respirație. O poveste de neuitat, curajoasă, captivantă și plină de ritmurile stridente ale străzilor din Galway. Lăudat de scriitori și critici din întreaga lume, Garda anunță sosirea unui scriitor esențial pentru literatura mystery & thriller contemporană.

 

Răsfoiește cartea

Download (PDF, 24KB)

, , , , ,

Despre autor

Ken Bruen s-a născut în Galway, Irlanda, în 1951. Este unul dintre cei mai importanți scriitori mystery & thriller din Irlanda ultimelor două decenii. A absolvit Trinity College din Dublin, cu un doctorat în metafizică, după care a colindat lumea timp de peste 25 de ani ca profesor de limba engleză, predând în Africa de Sud, Japonia și America de Sud. A început să scrie la mijlocul anilor '90, cele mai faimoase romane ale sale făcând parte din seria care-l are drept personaj principal pe Jack Taylor. Câștigător al mai multor premii pentru literatura mystery & thriller printre care două premii Shamus (unul pentru romanul „Garda”). Două dintre romanele sale au fost ecranizate: „Blitz” (Jason Statham în rol principal) și „London Boulevard” (Colin Farrell și Keira Knightley).
Termeni si conditii de utilizare