-15%

Indicii anatomice

17.85 lei 21 lei
Comandă cartea Tel: 021.317.91.43

Descriere

Primul volum din seria “Iolanda Știreanu”.

Într-un apartament din Satu Mare se descoperă o pereche de ochi și un bilet. Bătrânul criminalist din oraș constată repede că irișii sunt umani și că undeva ar putea fi o victimă. Doar că în Satu Mare nu prea se petrec crime, așa că Mierlă nu este un profesionist experimentat. Pentru a fi sigur că lucrurile nu degenerează, Mierlă apelează la criminaliștii din București. Astfel, apare în scenă Iolanda Știreanu, polițist agorafob care nu a mai ieșit din casă de aproape doi ani.

Criminalista, o fire rece și introvertită, reușește, doar cu ajutorul calculatorului și al ziaristei Crina Dunca, să înțeleagă de unde trebuie pornită investigația. Cu ajutorul colegilor, aduce fiecare suspect la ea în apartament, reușind, astfel, să deznoade ițele unei afaceri tenebroase.

Dar Iolanda Știreanu nu se confruntă doar cu această crimă. Schizofrenia mamei, sinuciderea tatăului și moartea celui care ar fi trebuit să-i fie soț, nu-i dau pace. Lala, așa cum îi spun apropiații, este nevoită să ducă lupta pe două planuri. Pe de o parte să afle cine este asasinul, iar pe de alta să lupte cu ea însăși.

 

Răsfoiește cartea

Download (PDF, 25KB)

, , ,

Despre autor

Oana Stoica-Mujea s-a născut pe 20 mai 1981 în Ștefănești, jud. Argeș. Pasiunile autoarei sunt dintre cele mai diverse, oscilând între științe exacte și literatură. Astfel, a terminat Facultatea de Electronică Aplicată dar, ulterior, s-a canalizat pe scris și relații publice. A fost jurnalist pentru o scurtă perioadă și scenarist la Media Pro Pictures.
A început să scrie încă din anul doi de facultate, iar prima carte apărută a fost în 2002, la editura Napoca-Star din Cluj. Are numeroase colaborări ca redactor la reviste culturale.
Până în prezent a publicat șaisprezece cărți, fantasy, crime, thriller la care se adaugă alte șase pentru colecția „Evenimentul Zilei”. Membru al Uniunii Scriitorilor din București, secția „Copii și Tineret”. Cel mai cunoscut roman fantasy este „Regina Elfă”, din seria „Dinastiile”, apărut la editura Tritonic, în 2009 (premiul pentru „Cea mai bună carte pentru adolescenți a anului” acordat de Biblioteca Județeană din Deva).
Tot în 2009, Oana Stoica-Mujea publică primul roman mystery&thriller – „Indicii anatomice” (Crime Scene Publishing, reeditat la Crime Scene Press în 2016). Volumul devine rapid un succes de public, fiind unul dintre puținele romane polițiste românești traduse în limba engleză („Anatomical Clues”, Profusion, Londra, 2012). Seria inaugurată de „Indicii anatomice”, în care personajul principal este Iolanda Știreanu, un criminalist agorafob și cu metode neconvenționale de anchetă, este continuată de volumele „Parfumul văduvei negre” (Crime Scene Publishing, 2010), „Greșelile trecutului” (Crime Scene Publishing, 2012), „Jucătorul” (Crime Scene Press, 2015), și „Mascarada” (Crime Scene Press, 2016).
Termeni si conditii de utilizare