-15%

Martirele de la Magdalen

28,05 lei 33 lei
Comandă cartea Tel: 021.317.91.43

Descriere

Jack Taylor. Un fost polițist irlandez. Problemele pe care le-a avut cu alcoolul și cu drogurile l-au scos pe tușă. Și totuși, din când în când, se apelează la el pentru a rezolva cazuri încâlcite în care, uneori, autoritățile n-au cum să se implice sau sunt evitate.

De data aceasta trebuie să-și achite o datorie. Și nu față de oricine, ci către cel mai de temut gangster din Galway. Se aștepta la orice, dar nu ca Bill Cassell să-i ceară să o găsească pe femeia care, cu mult timp în urmă, o ajutase pe mama lui să supraviețuiască infernului de la Magdalen, o spălătorie devenită închisoare pentru tinerele femei considerate păcătoase. Nimic mai simplu, cel puțin în aparență. Cu flerul său proverbial, Jack ajunge la concluzii neașteptate: persoana pe care o căuta și motivele pentru care o făcea nu erau nici pe departe ceea ce păreau.

Acest anchetator e un profesionist pur sânge. Un nonconformist. Acționează fără să-i pese de reguli și de primejdii. Își bate joc tot timpul de cei care îi ies în cale. Nu se iartă nici pe el însuși. Un investigator cinic și, totuși, înfiorat de suferințele lumii în care trăiește. În Martirele din Magdalen Jack se confruntă cu întâmplări teribile. Iese învingător, dar rămâne cufundat în aceeași mare de amărăciune. Îi scoate pe alții la liman, dar pentru el nu există salvare.
Un personaj fabulos, creat de un autor excepțional – Ken Bruen.

 

Răsfoiește cartea

Download (PDF, 22KB)

, , , , ,

Despre autor

Ken Bruen s-a născut în Galway, Irlanda, în 1951. Este unul dintre cei mai importanți scriitori mystery & thriller din Irlanda ultimelor două decenii. A absolvit Trinity College din Dublin, cu un doctorat în metafizică, după care a colindat lumea timp de peste 25 de ani ca profesor de limba engleză, predând în Africa de Sud, Japonia și America de Sud. A început să scrie la mijlocul anilor '90, cele mai faimoase romane ale sale făcând parte din seria care-l are drept personaj principal pe Jack Taylor. Câștigător al mai multor premii pentru literatura mystery & thriller printre care două premii Shamus (unul pentru romanul „Garda”). Două dintre romanele sale au fost ecranizate: „Blitz” (Jason Statham în rol principal) și „London Boulevard” (Colin Farrell și Keira Knightley).
Termeni si conditii de utilizare