-15%

Mascarada

16.15 lei 19 lei
Comandă cartea Tel: 021.317.91.43

Descriere

Al cincilea volum din seria Iolanda Știreanu

Gina Gros este o femeie frumoasă și inteligentă. Și absolut normală, dacă nu s-ar fi dus de bună voie într-un ospiciu privat din apropierea Bucureștiului. Mai mult, declară că a comis o crimă și nu mai vrea să trăiască în libertate. Nu poate să spună pe cine a ucis. Nici când sau unde a făcut-o. Ancheta poliției nu descoperă nicio victimă și aproape nimeni nu mai crede în vorbele femeii. Doar Mihai Iordache, încăpățânatul comisar din precedentele volume ale seriei, consideră că are un caz.

Atunci intră în scenă Iolanda Știreanu – Lala, pentru apropiați. Și nu oricum, ci infiltrată în sanatoriu de către Iordache, în rol de schizofrenică.  Doar că Lala are deja o reputație în rândul psihiatrilor. Face terapie, încercând să se pună pe picioare după ce a fost în comă șase luni, în urma unei tentative de omor. Se duce la psihiatru pentru a-și înfrânge fricile și pentru a înțelege ce i s-a întâmplat de fapt. Cu toate astea, când i se propune să intre sub acoperire în ospiciu, acceptă fără să stea pe gânduri.

Este oare Lala capabilă, în starea ei, să dezlege ițele unei afaceri vechi de ani de zile, în care granițele dintre realitate și delir, între prefăcătorie și adevăr sunt ca nisipurile mișcătoare?

 

Răsfoiește cartea

Download (PDF, 31KB)

Despre autor

Oana Stoica-Mujea s-a născut pe 20 mai 1981 în Ștefănești, jud. Argeș. Pasiunile autoarei sunt dintre cele mai diverse, oscilând între științe exacte și literatură. Astfel, a terminat Facultatea de Electronică Aplicată dar, ulterior, s-a canalizat pe scris și relații publice. A fost jurnalist pentru o scurtă perioadă și scenarist la Media Pro Pictures.
A început să scrie încă din anul doi de facultate, iar prima carte apărută a fost în 2002, la editura Napoca-Star din Cluj. Are numeroase colaborări ca redactor la reviste culturale.
Până în prezent a publicat șaisprezece cărți, fantasy, crime, thriller la care se adaugă alte șase pentru colecția „Evenimentul Zilei”. Membru al Uniunii Scriitorilor din București, secția „Copii și Tineret”. Cel mai cunoscut roman fantasy este „Regina Elfă”, din seria „Dinastiile”, apărut la editura Tritonic, în 2009 (premiul pentru „Cea mai bună carte pentru adolescenți a anului” acordat de Biblioteca Județeană din Deva).
Tot în 2009, Oana Stoica-Mujea publică primul roman mystery&thriller – „Indicii anatomice” (Crime Scene Publishing, reeditat la Crime Scene Press în 2016). Volumul devine rapid un succes de public, fiind unul dintre puținele romane polițiste românești traduse în limba engleză („Anatomical Clues”, Profusion, Londra, 2012). Seria inaugurată de „Indicii anatomice”, în care personajul principal este Iolanda Știreanu, un criminalist agorafob și cu metode neconvenționale de anchetă, este continuată de volumele „Parfumul văduvei negre” (Crime Scene Publishing, 2010), „Greșelile trecutului” (Crime Scene Publishing, 2012), „Jucătorul” (Crime Scene Press, 2015), și „Mascarada” (Crime Scene Press, 2016).
Termeni si conditii de utilizare