Un pumnal cât o carieră

24 ianuarie 2017

Crime Writers’ Association (Asociația internațională a scriitorilor de literatură polițistă) a anunțat ieri că Ann Cleeves este câștigătoarea prestigioasei distincții Diamond Dagger. Premiul se acordă autorilor de literatură polițistă care au dat dovadă de excelență de-a lungul carierei și care au adus contribuții semnificative genului. Printre foștii laureați se numără P.D. James, John le Carré, Dick Francis, Ruth Rendell, Lee Child și Ian Rankin.

Președintele CWA, Martin Edwards, a spus că „Ann Cleeves este recunoscută la nivel internațional ca fiind autoarea cărților care stau la baza foarte popularelor seriale Vera și Shetland. Dar, cu mult înainte de a gusta succesul pe micul ecran, a lucrat cu sârguință la mai multe romane și povestiri polițiste foarte bune. Pe lângă faptul că a publicat treizeci de volume, a fost dintotdeauna o susținătoare înfocată a bibliotecilor, direcție în care a și avut rezultate importante, iar generozitatea pe care a arătat-o colegilor de breaslă, dar și cititorilor, arată că vestea va fi, fără îndoială, primită cu bucurie de către multe alte persoane.”

Ann Cleeves a răspuns: „îmi face o cinste uriașă ca meritele să-mi fie recunoscute de către colegii mei, scriitorii de literatură polițistă de ale căror cărți, prietenie și sprijin m-am bucurat de mai bine de treizeci de ani. Sunt norocoasă că am avut o carieră atât de fericită și le voi fi mereu recunoscătoare librarilor care m-au susținut, precum și pasiunii și abilității bibliotecarilor, fără de care nu aș mai fi putut scrie și astăzi.”

Ann a scris treizeci de romane, iar cărțile ei au fost traduse în tot atâtea limbi. The Guardian a numit-o „autoarea contemporană care creează cele mai expresive peisaje”. Ea deține și un record impresionant: este singura autoare în viață ale cărei cărți au fost adaptate pentru două seriale de televiziune importante.

La Crime Scene Press au apărut două dintre romanele ei, „Secretele din Strada Portului” (2015; seria Vera Stanhope) și „Oase roșii” (2016; seria Shetland).

[Ann Cleeves; foto: Micha Theiner]

[traducerea noastră; comunicatul de presă în original îl găsiți aici]

NOUTĂȚI
- 10%
- 11%

23,00 lei 20,70 lei

Detalii
- 10%

38,00 lei 34,20 lei

Detalii
- 10%

44,00 lei 39,60 lei

Detalii
- 11%
- 10%
- 10%

35,00 lei 31,50 lei

Detalii
- 11%

42,00 lei 37,80 lei

Detalii
Termeni si conditii de utilizare
Comenzi și retur
Contact