Oase roșii

25 noiembrie 2017

Ann Cleeves este, fără îndoială, o urmașă a Agathei Christie. Atmosfera locurilor, suspansul acțiunii, ritmul desfășurării întâmplărilor – toate acestea se îmbină într-un roman generos, în spiritul literaturii polițiste clasice.

În rubrica săptămânală din „Evenimentul Zilei”, George Arion a scris despre cartea autoarei britanice.

„Whalsey. O bucată de pământ care face parte din Insulele Shetland. Cei care locuiesc aici se ocupă cu navigația, pescuitul, sau practică meșteșuguri tradiționale.

Toți se cunosc între ei, își fac vizite, participă cu fervoare la evenimente festive unde se servesc bucate specifice zonei.

Și totuși, relațiile dintre locuitori nu sunt chiar cordiale. Comunică dificil unii cu alții, se suspectează din orice fleac, văzându-și doar propriile interese. Se muncește din greu și, totuși, numai unii ajung să se căpătuiască, fiind priviți cu pizmă de către ceilalți. O oază încremenită în vechime, cu tabieturi, ritualuri, legende perpetuate din generație în generație. Aici totul e apăsător, cenușiu, posomorât, veștile de pe tărâmuri îmbietoare răzbătând cu greu. În romanul său “Oase roșii”, Ann Cleeves descrie cu minuție această comunitate care se zbate să supraviețuiască în condiții vitrege, ca într-o capsulă a timpului unde au fost conservate reperele unui mod de existență din alte timpuri. Înfățișând viața de zi cu zi a unor astfel de oameni, prozatoarea oferă pagini care se parcurg cu mult interes, atestându- i talentul literar remarcabil.

Dar rutina din aceste locuri este bulversată brutal de două crime care au legătură cu un sit arheologic de pe insula unde se fac săpături. Dar de ce au fost omorâte bătrâna Mima și cercetătoarea Hatty? Ce relație putea fi între ele? Să fie o urmare a descoperirii unor oase umane în excavațiile arheologilor? Polițistul Sandy Wilson și șeful său, detectiv-inspector Jimmy Perez, pornesc o investigație laborioasă. Dar, într-un spațiu unde toți se bănuiesc unii pe alții, unde fiecare oferă o versiune proprie a întâmplărilor și unde bârfa este alimentată de invidie, cercetările au un parcurs sinuos. Desigur, până la urmă se face lumină în acest caz încâlcit, dar ordinea și echilibrul din această colectivitate se vor reface cu greu, marcându-i pe membrii ei pentru totdeauna. Iată o carte care merită citită nu numai pentru intriga sa cu suspans.”

[sursa: http://www.evz.ro/suspans-cu-george-arion-oase-rosii.html]

NOUTĂȚI
- 10%
- 11%

23,00 lei 20,70 lei

Detalii
- 10%

38,00 lei 34,20 lei

Detalii
- 10%

44,00 lei 39,60 lei

Detalii
- 11%
- 10%
- 10%

35,00 lei 31,50 lei

Detalii
- 11%

42,00 lei 37,80 lei

Detalii
Termeni si conditii de utilizare
Comenzi și retur
Contact