Ann Cleeves: „De-abia aștept să descopăr România!”

14 noiembrie 2018

Ann Cleeves: „De-abia aștept să descopăr România!”

 

București, 14 noiembrie 2018

 

Crime Scene Press, singura editură din țară cu un program dedicat în exclusivitate literaturii mystery & thriller, se pregătește de cea mai consistentă – ca număr de apariții, autori publicați și lansări – prezență la Târgul Internațional GAUDEAMUS, 14-18 noiembrie 2018.

Prima lansare importantă va avea loc sâmbătă, 17 noiembrie, la ora 14:00: în prezența autorului, vom dărui publicului un nou roman semnat de George Arion, Trimisul special. George Arion, cu o carieră literară de o jumătate de secol, e considerat cel mai bun autor de mystery & thriller din România. Are nu mai puțin de 14 titluri publicate la Crime Scene Press.

„Ideile (pentru o carte, n.r.) sunt partea cea mai ușoară. Vin de peste tot: din ziare, din conversațiile de zi cu zi, de oriunde. Ce e, însă, mai complicat e să transformi ideea în 100 000 de cuvinte pe care oamenii să dorească să le citească”, spunea recent Ann Cleeves într-un interviu. Scriitoarea britanică, supranumită „noua Agatha Christie”, va veni pentru prima dată în România cu ocazia lansării romanului său Pescărușul, sâmbătă, 17 noiembrie, ora 16.00, în cadrul Târgului GAUDEAMUS. Evenimentul este așteptat deopotrivă de publicul larg și de fanii genului mystery & thriller, lucru reflectat și de faptul că Pescărușul este deja al șaselea roman publicat în România, exclusiv la editura Crime Scene Press. Ann Cleeves a scris peste douăzeci de romane, publicate începând cu 1986, care au fost traduse în peste douăzeci de limbi până în prezent. În 2017, Ann Cleeves a fost distinsă cu Premiul Diamond Dagger pentru întreaga carieră, acordat de Crime Writers’ Association.

Duminică, 18 noiembrie, la ora 11.00, standul Crime Scene Press din cadrul Târgului GAUDEAMUS va fi locul lansării romanului Recviem pentru nimeni, de Caius Dobrescu, în prezența autorului. Caius Dobrescu are o carieră literară și publicistică de amploare, fiind actualmente profesor de teoria literaturii la Facultatea de Filologie a Universității București. Recviem pentru nimeni este al treilea roman publicat la Crime Scene Press.

La ora 13.00, tot duminică, iubitorii romanelor lui Stelian Țurlea sunt invitați la o lansare cu totul specială: două titluri – Algoritmul Funcoin și Arunc-o pe soră-mea din tren!, în prezența autorului! Stelian Țurlea este filolog, filosof și jurnalist, dansând cu aceste trei îndeletniciri spirituale într-un ritm prolific. A scris douăzeci și patru de romane – dintre care șapte publicate de Crime Scene Press – un volum de povestiri, unsprezece cărți de publicistică, nouă cărți pentru copii și două traduceri. A fost răsplătit cu numeroase distincții, printre care Premiul „Flacăra” pentru Literatură (2011).

Anul acesta, în premieră în colecția noastră, le oferim cititorilor un roman scris de un autor scandinav: Orb în zăpadă, de islandezul Ragnar Jónasson, bestseller peste hotare. Ragnar a captivat imaginația publicului din toată lumea – cărțile lui s-au vândut până acum în peste 450 000 de exemplare.

O autoare de mare rang care apare și ea pentru prima oară la Crime Scene Press este Fred Vargas, cu volumul Timpuri glaciale. Fred Vargas este o scriitoare franceză câștigătoare a 4 International Dagger Awards, cu vânzări care au depășit 10 milioane de exemplare la nivel mondial.

Scriitorul polonez Marek Krajewski revine la editura noastră cu un nou roman, Sfârșitul lumii la Breslau, care continuă povestea inspectorului Eberhard Mock, în orașul Breslau al anilor ’20-’30. Un thriller istoric întunecat, de o mare calitate literară.

 

Prezența editurii Crime Scene Press la Târgul Internațional GAUDEAMUS se va încheia cu alte două evenimente: lansarea colecției de povestiri polițiste CenteNoir, dedicată Centenarului, în prezența autorilor și desemnarea câștigătorilor tombolei organizate împreună cu Pernod Ricard, partenerii noștri de încredere de la Gaudeamus.

, , , , , , , , , ,
NOUTĂȚI
- 20%

49,00 lei 39,20 lei

Detalii
- 20%

40,00 lei 32,00 lei

Detalii
- 21%
- 10%

49,00 lei 44,10 lei

Detalii
- 10%
- 10%

45,00 lei 40,50 lei

Detalii
- 10%
- 10%

49,00 lei 44,10 lei

Detalii
| Politica de confidentialitate | Politică cookie-uri (UE) | Termeni si conditii de utilizare | Comenzi și retur | Contact