Crime Scene Press în 2018

20 decembrie 2018

 

Crime Scene Press: publicul de carte mystery & thriller din România a crescut cu peste 30%

 

București, 20 decembrie 2018

Crime Scene Press, singura editură din țară cu un program dedicat în exclusivitate literaturii mystery & thriller, face bilanțul unui 2018 de excepție: 9 titluri noi și 2 autori cu numeroase bestsellere, prezențe la târguri internaționale și vânzări record.

Cele mai notabile din acest an editorial sunt prezențele în portofoliul Crime Scene Press ale autorilor Fred Vargas – poate cea mai de succes scriitoare franceză de crime și Ragnar Jónasson – cu bestsellere în State și Marea Britanie. Jónasson este, de altfel, primul autor scandinav publicat de Crime Scene Press, cu o scriitură care a captivat fanii genului din toată lumea.

Cele mai recente cinci titluri lansate de editură au fost Trimisul special, de George Arion, Pescărușul, de Ann Cleeves, Timpuri glaciale, de Fred Vargas, Orb în zăpadă, de Ragnar Jónasson și Sfârșitul lumii la Breslau, de Marek Krajewski.

Calendarul premierelor și evenimentelor speciale organizate de Crime Scene Press a început cu prezența scriitorului Antonin Varenne în România, în cadrul evenimentului „Zilele romanului polițist”, 14-17 mai 2018, organizat de Institutul Francez din București. Cel mai așteptat a fost sosirea în România, pentru prima dată, a scriitoarei britanice Ann Cleeves, cu ocazia Târgului Internațional de Carte Gaudeamus 2018, unde editura a lansat romanul Pescărușul. Prezența scriitoarei, considerată de critici „noua Agatha Christie”, a fost reflectată de presa literară din România. „Am impresia că aici, în România, există teoria că doar marea literatură, literatura de idei, contează, dar eu cred că literatura de popularizare ne ajută să înțelegem diferite culturi, preocupări, atitudini. Nu cred că este nimic în neregulă nici cu literatura «escapistă». În romanele polițiste, de asemenea, poți să explorezi subiecte importante. Eu abordez teme precum familii fragmentate, ce înseamnă să fii un outsider – la noi, odată cu Brexit, cu oamenii care se poziționează împotriva străinilor, cred că e important să ne aplecăm asupra acestor aspecte, într-o manieră care este accesibilă și plăcută”, declara Ann Cleeves într-un interviu pentru Observator Cultural.

Crime Scene Press a fost prezentă la Salonul Internațional de Carte Bookfest 2018, Festivalul Internațional de Carte Transilvania 2018, Târgul Internațional de Carte Gaudeamus 2018 unde, printre multele lansări, a anunțat apariția CenteNoir – o colecție de 11 povestiri polițiste dedicate Centenarului Marii Uniri, scrise de 11 autori români, un demers literar unic în România.

„Uitându-ne la cifrele absolute, putem spune că publicul iubitor și consumator de literatură mystery & thriller din România a crescut cu peste 30%. Noi, ca editură dedicată exclusiv acestui gen, suntem foarte conectați la public, la apetitul său și la recomandările pe care ni le fac cititorii. Pe de altă parte, deși în multe alte țări a devenit mainstream, la noi e un gen literar de nișă. Ceea ce pentru noi înseamnă că e un pariu pe termen lung, dar și o promisiune pe care o facem publicului că îi vom aduce pe cei mai buni autori la nivel mondial și că vom încerca să fim în toate librăriile din țară, indiferent de suport, fizic sau online”, declară Alexandru Arion, director Crime Scene Press.

Editura încheie anul 2018 cu un succes al criticii: premierea romanului Maestrul fricii de George Arion drept „Cartea anului 2017”, distincție acordată de Asociația Scriitorilor din București, secția Proză.

 

 

Despre Crime Scene Press

Crime Scene Press este singura editură din România cu un program dedicat în exclusivitate literaturii mystery & thriller. Printr-o selecție riguroasă a titlurilor, girată de către George Arion, cel mai bun scriitor de suspans din România, noul proiect urmărește promovarea genului în rândul cititorilor, arătând faptul că mystery & thriller este, de multe ori, o expresie literară la fel de valoroasă ca oricare alta. Planul editorial cuprinde atât autori români cât și străini, clasici, dar și contemporani, care reprezintă repere de valoare pentru timpul sau spațiul cultural din care provin. Detalii pe www.crimescenepress.ro

, , , , , , , , , , ,
NOUTĂȚI
- 20%
- 20%

40,00 lei 32,00 lei

Detalii
- 21%
- 10%

49,00 lei 44,10 lei

Detalii
- 10%
- 10%

45,00 lei 40,50 lei

Detalii
- 10%
- 10%

49,00 lei 44,10 lei

Detalii
| Politica de confidentialitate | Politică cookie-uri (UE) | Termeni si conditii de utilizare | Comenzi și retur | Contact