„Doamnelor și domnilor, Excelența Sa, Andrei Mladin!”

2 aprilie 2020

Câte personaje din literatura română se pot lăuda că primesc scrisori de ziua numelui? Sau de ziua de naștere a autorului? Sau că sunt chiar confundate cu autorul? Ei bine, Andrei Mladin este unul dintre aceste personaje.

Simpaticul jurnalist, ale cărui aventuri încep în 1983 cu „Atac în bibliotecă” (roman aflat acum la a șasea ediție), se pomenește de multe ori în ipostaza unui detectiv fără voie, însetat să descopere adevărul și să facă dreptate. De tot atâtea ori, adevărul se dovedește incomod și e trecut sub tăcere – însă Andrei Mladin, în cel mai bun spirit donquijotesc, nu renunță niciodată la curiozitate, la umor sau la speranța că în lume mai există, undeva, un dram de omenie și dreptate. „Eroul este un amestec de Sam Spade și Marlowe, superman flegmatic și Don Juan pe cât de păgubos, pe atât de invincibil”, spunea la un moment dat Dan C. Mihăilescu.

Ce captivează la Andrei Mladin sunt inteligența, cultura, pasiunea pentru lectură și umorul de limbaj. Nu e pretențios – e un om pe care l-am putea întâlni pe stradă (sau mai degrabă la redacție ori în bibliotecă).

În cărți simți trecerea de la energia debordantă din Atac…, Profesionistul, Trucaj și Pe ce picior dansați? la atitudinea mai rezervată, melancolică din Fortăreața nebunilor, Maestrul fricii și Umbrele din Ada Kaleh. Înțelegem că Andrei Mladin a trecut prin încercări care l-au împins la limită, l-au deziluzionat, l-au făcut mai circumspect. Pe de altă parte, el nu este niciodată un învins, nu în sens larg – e un om liber spiritual și intelectual, pe care nu-l doboară răutatea din jur.

De ce să citiți cărțile cu Andrei Mladin? Pentru că sunt fermecătoare, pentru că o să vă facă să râdeți cu un ochi iar cu celălalt să plângeți, pentru suspans, pentru stil și pentru că vă vor descreți fruntea, lucru de care avem cu toții atâta nevoie.

 

Dacă v-am făcut curioși, iată link-urile către cărți și către pachetul cu toată seria:

Pachet seria Andrei Mladin:

Atac în bibliotecă

Profesionistul 

Trucaj

Pe ce picior dansați?

Fortăreața nebunilor

Maestrul fricii

Umbrele din Ada Kaleh

 

Vă dorim lectură plăcută!

, , , , ,
NOUTĂȚI
- 20%

49,00 lei 39,20 lei

Detalii
- 20%

40,00 lei 32,00 lei

Detalii
- 21%
- 10%

49,00 lei 44,10 lei

Detalii
- 10%
- 10%

45,00 lei 40,50 lei

Detalii
- 10%
- 10%

49,00 lei 44,10 lei

Detalii
| Politica de confidentialitate | Politică cookie-uri (UE) | Termeni si conditii de utilizare | Comenzi și retur | Contact