5 cărți care te poartă în jurul Globului

6 aprilie 2020

Spuneam într-un text găzduit pe blogul Cărți, cafea și tutun că în perioada aceasta călătorim numai cu ajutorul cărților. Ce poate fi mai simplu? Deschizi un volum din bibliotecă la întâmplare și pășești în lumea propusă de autor. De la destinații consacrate la unele exotice, de la tărâmuri cunoscute la unele cu desăvârșire secrete, fiecare scriitor (re)interpretează mediul unde te invită să participi la aventură.

Iată 5 cărți de la Crime Scene Press care te poartă în jurul Globului:

1. Ape moarte, de Ann Cleeves

 

 

 

 

OK, poate că Ann Cleeves nu îți propune să ieși din Insulele Shetland, dar să fim onești – e o zonă atât de misterioasă și fermecătoare că nici n-ai vrea să pleci! Ciudatele obiceiuri locale, închistarea comunității, sentimentul că toți se cunosc (și se spionează) între ei, îmbinat cu peisajele de poveste și aromele caracteristice fac din întreaga serie Shetland o lectură obligatorie pentru cei care tânjesc după mirosul sărat al mării și dealuri verzi, bătute de vânturi. Aveți grijă cu cine vorbiți – și mai ales ce!

2. Tricoul negru, de Jorge Zepeda Patterson

 

 

 

 

Nu-i așa că v-ați dorit măcar o dată să străbateți traseul urmat de cicliștii din Turul Franței? Dacă da, aveți ocazia să-l urmăriți pe Marc „Hannibal” Moreau, etapă cu etapă, în acest roman complex, care e deopotrivă thriller psihologic, documentar și comentariu sportiv. Descrierile minuțioase ale autorului mexican Jorge Zepeda Patterson o să vă dea impresia că participați chiar voi la cea mai importantă cursă de ciclism din lume, încercând să puneți cap la cap amănuntele unei anchete neobișnuite, unde anchetatorul e cel mai bun prieten al potențialei victime – dar și rivalul numărul unu.

 

 

3. Adevărul absolut, de James Rayburn

 

 

 

 

 

Totul la acest roman de acțiune și spionaj îl recomandă amatorilor de călătorii: autorul e din Africa de Sud, iar acțiunea te poartă din zăpezile Statelor Unite la granița canadiană, apoi în frigul umed și întunecat al Germaniei până în căldura lipicioasă din exotica Thailanda. Lupta tensionată dintre spionii aflați în tabere adverse (unii chiar în administrația Statele Unite) ridică o întrebare mai profundă: a fost scos la mezat conceptul de patriotism?

4. Yeruldelgger, de Ian Manook

 

 

 

 

 

Mongolia. Un ținut misterios, cu obiceiuri stranii. Comisarul Yeruldelgger, în copilărie crescut de călugării shaolin, se află la cumpăna dintre lumi – cea veche, conservatoare, a tradiției, și cea nouă, rapidă, violentă, greu de înțeles. Ian Manook vă invită în acest tărâm al stepelor și vă poartă într-o călătorie fascinantă pe care n-o veți uita curând.

 

5. Calea răzbunării, de Antonin Varenne

 

 

 

 

Gata de o călătorie în timp? Este secolul al XIX-lea, iar sergentul englez Arthur Bowman cade prizonier în Birmania. După luni întregi de captivitate și tortură izbutește să ajungă înapoi în Londra. E perioada în care Tamisa a secat, dând orașul peste cap. Decsoperirea unui cadavru care poartă urmele acelorași cazne la care a fost el supus în Birmania îl determină pe Bowman să plece în Statele Unite cu primul transatlantic din istorie. De acolo, va lua drumul pionierilor americani într-un Far West plin de primejdii. Însă Antonin Varenne nu se limitează la un traseu captivant. Cartea are ecouri din Joseph Conrad și Dostoievski și vă propune și o călătorie în întunericul minții omenești. O călătorie unde calea răzbunării poate fi și calea mântuirii.

 

Text: George Arion Jr.

Foto articol: Pixelbay on pexels.com

, , , , , , ,
NOUTĂȚI
- 20%
- 20%

40,00 lei 32,00 lei

Detalii
- 21%
- 10%

49,00 lei 44,10 lei

Detalii
- 10%
- 10%

45,00 lei 40,50 lei

Detalii
- 10%
- 10%

49,00 lei 44,10 lei

Detalii
| Politica de confidentialitate | Politică cookie-uri (UE) | Termeni si conditii de utilizare | Comenzi și retur | Contact